Over ons

Petra Buis:

Dans heeft in haar vele vormen altijd mijn aandacht gehad en is inmiddels uitgegroeid tot één van mijn diepste passies die ik graag deel.

In 2009 ontdekte ik in Zwolle bij DansTaal van Marleen van den Hout een vrije vorm van bewegen die nieuw voor me was, de dansimprovisatie. Ik heb toen gekozen voor haar dansopleiding. Dat heeft een wezenlijke verandering in m’n leven gebracht. Met name de overgang van dansen vanuit het hoofd naar dansen vanuit het lijf en het hart. Aangeleerde passen laat ik daarbij met liefde achterwege.

Ik nodig je uit om deze dans met mij aan te gaan.

 

Rick Walstra:

Weet je wat zo fijn is van bewegen en dansen?
Je kunt zomaar andere aspecten van jezelf ontdekken!  Zonder daar bewust mee bezig te zijn.

Zo kan het gebeuren dat je op de dansvloer ineens je verlegenheid van je afwerpt. Of je ontdekt zachte of juist krachtdadige kanten in je waar je je niet zo bewust van was. Ikzelf ontdekte bijvoorbeeld, net als Petra, dat aangeleerde pasjes, hoe mooi ook, niet echt mijn ding waren, en dat improviseren dingen in me uitlokte die anders onzichtbaar bleven.

Vind je bewegen en dansen fijn? Of denk je juist dat je niet kan dansen en zou je het graag willen? Voel je kriebels als de muziek aangaat, maar durf je niet?
Ik lok je graag uit, beweeg speels met je mee, en vind het fijn je in de dans te ontmoeten.

  1e Dansavond 2e helft 2019 *Dronten, : di 3 sept..... Zie ook onze Facebookpagina